Employerstuff
Image default
Society / Law

Advocaat Alkmaar staat je bij voor toestemming voor vakantie

Uit elkaar, maar op vakantie met je minderjarige kinderen?

Het is zomervakantie in Nederland. Veel mensen gaan op vakantie met familie. Echter komt het soms voor dat je geen toestemming krijgt van de gezaghebbende ouder om daadwerkelijk op vakantie te gaan. Als ouders uit elkaar gaan en het gezamenlijk gezag blijven uitoefenen, dan dient de ene ouder van de andere ouder toestemming te krijgen om met de minderjarige kinderen op vakantie te gaan naar het buitenland. Als je geen toestemming krijgt, dan kan je tegen worden gehouden bij de douane of de grens. Dus mocht je met je minderjarige kinderen op vakantie willen in het buitenland, zorg er dan voor dat je ex-partner de benodigde toestemmingsformulieren heeft ondertekend.

 

Geen toestemming, wat nu?

Geeft je ex-partner geen toestemming om op vakantie te gaan naar het buitenland met je minderjarige kinderen? Dan kan je een kort geding vervangende toestemming van de rechter vragen. De advocaat in Alkmaar kan je hierin bijstaan. De advocaat is een familierechtenadvocaat en is zeer ervaren met een kort geding vervangende toestemming. De advocaat zal er alles aan doen om zo spoedig mogelijk een uitspraak van de rechter te krijgen, maar het is zeker in de zomervakantie belangrijk om op tijd een kort geding te vragen. De doorlooptijd van deze procedure neemt snel drie tot vijf weken in beslag.

 

Waarom kiezen voor een advocaat in Alkmaar?

Zoals eerder gezegd is het verstandig om een advocaat in Alkmaar te raadplegen als je geen toestemming krijgt van je ex-partner om op vakantie te gaan naar het buitenland met je minderjarige kinderen. Maar waarom kies je voor deze advocaat? De advocaat in Alkmaar is betrokken, ondernemend en ambitieus. Daarnaast zijn ze snel en daadkrachtig. Wil je weten wat de advocaat in Alkmaar precies voor jou kan betekenen? Neem nu contact op!