Employerstuff
Image default
Society / Law

Arbeidsdeskundig onderzoek

Arbeidsdeskundig onderzoek wordt door steeds meer bedrijven ingezet om een oplossing te vinden wanneer men afscheid moet nemen van medewerkers. De term arbeidsdeskundig onderzoek krijgt hierdoor in eerste instantie een wat negatieve lading. Echter is de waarheid totaal anders. Ondanks de economische groei in ons land zien we in, met name de financiële sector dat er veel banen zullen verdwijnen. Onlangs nog hebben twee grote Nederlandse banken soortgelijke aankondigingen gedaan. Aandelen schieten vaak omhoog na dit soort aankondigingen. In veel gevallen worden banen geschrapt vanwege de toename in het automatiseren van processen binnen een organisatie. Zo worden bijvoorbeeld 10 medewerkers van een administratieve afdeling omgeruild voor 1 IT-expert. We kunnen hier van alles van vinden maar deze ontwikkeling is nu eenmaal onafwendbaar. Voor medewerkers die op deze wijze hun baan verliezen is het uiteraard des te pijnlijker. Als je te horen krijgt dat je als medewerker overtallig bent geraakt als gevolg van automatisering, dan is dat moeilijk, maar je moet toch vooruit, en op zoek gaan naar iets nieuws. Het arbeidsdeskundig onderzoek richt zich daarop. Medewerkers krijgen vaak ruimschoots van tevoren te horen dat het einde nabij is. Veel organisaties waar banen worden geschrapt maken dan gebruik van een arbeidsdeskundig onderzoek. Op deze manier gaat men, nog voordat men een baan is kwijtgeraakt een traject in waarbij er wordt gekeken naar een andere functie buiten de organisatie. Er wordt dan nauwkeurig gekeken naar de mogelijkheden en de eventuele noodzaak van bijscholing of training, zodat men wordt klaargestoomd voor een nieuwe start. Zo kan men toch op een positieve manier afscheid nemen van elkaar.

ADXpert

Arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert is exact wat een werkgever en werkgever nodig hebben om alles tot een goed einde te brengen. ADXpert maakt gebruik van arbeidsdeskundigen, loopbaancoaches en psychologen om zo een optimaal resultaat te behalen. Arbeidsdeskundig onderzoek kan ook worden ingezet wanneer er moet worden gekeken naar aangepast of ander werk binnen de organisatie. Het hangt er maar vanaf welke situatie er speelt uiteraard. Arbeidsdeskundig onderzoek is zelfs bij wet verplicht wanneer er een WIA-aanvraag is gedaan.

Oplossingsgericht

Arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert is hoe dan ook gericht op resultaat en gaat uit van oplossingen en verbeteringen. Wil je weten wat ADXpert kan betekenen voor een organisatie, neem dan contact op. Op de website vind je tevens wat men naast arbeidsdeskundig onderzoek nog meer te bieden heeft bij ADXpert.