Employerstuff
Image default
Society / Law

Ook een webcam cover voor je mobiele telefoon

Als je aan een webcam cover denkt, denk je vast niet zo 1, 2, 3 aan een cover voor je mobiele telefoon. Maar als het om mobiele telefoons gaat, hebben we echt te maken met een kwetsbaar apparaat. Tegenwoordig nemen we onze smartphone overal mee naartoe. Ze maken deel uit van alle belangrijke momenten in ons leven en de meeste mobiele telefoons hebben camera’s die elk beeld kunnen verzenden. Dus deze camera’s moeten ook worden beschermd. Helaas doen nog maar weinig mensen dat ook echt.

Een webcam cover? Moet! Altijd!

Een webcam cover moet je eigenlijk altijd gebruiken. Of het nu op een laptop, op een smartphone, op een tablet of in een camera vanaf welk ander apparaat ook is dat toegankelijk is via het internet, je moet altijd een tool gebruiken voor je webcam. Zodat niemand er toegang toe heeft en je bespioneren kan.

Too much?

Ja, ondanks alle potentiële risico’s zullen er altijd mensen zijn die al dit wat overdreven of een beetje “te veel” vinden. Misschien ben jij een van die mensen. Hieronder een uitleg over een aantal redenen waarom je zeker rekening moet houden met een goede bescherming van je privacy.

Toegang tot jouw gegevens is vrij eenvoudig te krijgen

Het is vrij eenvoudig om toegang te krijgen tot de webcam van je computer. “Malware-infectie” van uw apparaat kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld bij het downloaden van software, of wanneer je een website bezoekt of wanneer je iets downloadt dat onder andere in een e-mail was toegevoegd. Daarnaast kunnen sommige apps, die gratis te downloaden zijn, toegang krijgen tot je webcam. Soms geven we zelf daartoe toestemming zonder het te beseffen.

Dit type kwaadaardige software is populairder dan je misschien denkt. Het is zelfs vrij populair. Er zijn groepen webcam spionnen die “voyeurs” worden genoemd, en kwaadwillende mensen, die foto’s, video’s en kwaadaardige programma’s uitwisselen. Hoewel het onmogelijk is om een exact cijfer te kennen, wordt geschat dat er duizenden “besmette” apparaten over de hele wereld zijn. Wees voorzichtig, de jouwe zou er een van kunnen zijn.

Vertrouw niet zomaar op het led lampje

Je zou kunnen denken dat de LED van je camera je waarschuwt wanneer je camera aanstaat, maar soms werkt het niet zo. In feite is dit geen veilige methode om te weten of de camera wordt gebruikt of niet. Onbevoegden kunnen toegang tot de camera hebben zonder dat het LED-lampje aan staat. Hierdoor kun je bespioneerd worden en je zult het niet eens merken.

Met een webcam cover van Webcamcovers.nl maak je direct een einde aan het schenden van jouw privacy. Wees verstandig. Op werkdagen besteld, morgen in huis.