Employerstuff
Image default
Society / Law

Top gadgets voor veilig rijden

Rijden wordt steeds veiliger en veiliger. De gemiddelde Nederland rijdt z’n 13.000 kilometer volgens het CBS. Om deze kilometers zo veilig mogelijk te laten verlopen kan je als automobilist gebruik maken van gadgets die het rijden veiliger maken. Zo kan een lange autorit minder vervelend zijn met de juiste tools. In deze blog gaan we een aantal gadgets bespreken die het aanschaffen waard zijn.

Parkeren

Parkeren is niet voor iedereen weggelegd. Hoe vaak hoor je wel niet verhalen dat iemand een paal of een andere auto geraakt heeft tijdens het inparkeren? De meeste schade aan auto’s komt voornamelijk door fout inparkeren. Gelukkig is hier een oplossing voor en dat is een draadloze achteruitrijcamera. Deze camera voorkomt dat jij je auto beschadigt tijdens het inparkeren. Rijdt je voor je werk in een bestelbus? Praat er dan met je werkgever over om een achteruitrijcamera bestelbus te kopen zodat het achter uit rijden in een bestelbus ook een stuk veiliger wordt.

Smartphone houder

Je smartphone gebruiken in het verkeer zorgt voor problemen. Je wilt jezelf niet verongelukken door je telefoon in je handen te houden tijdens het rijden. Als je naar beneden kijkt tijdens het rijden verlies de focus op de weg wat heel erg gevaarlijk kan zijn. Schaf daarom een smartphone houder aan.  Als je dan een navigatie app hebt aanstaan houdt je de focus binnen het blikveld en hoef je niet nar beneden te kijken.

Dode hoekspiegel

Er gebeuren honderden ongelukken omdat andere bestuurder niet gezien worden in de dodehoek. Nieuwe auto’s hebben al nieuwe technieken om andere bestuurders te zien in de dode hoek. Als je een oudere auto hebt is handig om een dode hoekspiegel aan te schaffen. De dode hoekspiegel is een bollige spiegel die je op je buitenspiegels plakt.

Bandenspanning controlesysteem

Het is verstandig om je de spanning van je banden te controleren. Een juiste bandenspanning zorgt voor betere controle op de web. Schaf daarom een bandenspanning controlesystem aan.

https://www.vanzwitserland.nl/